Burse - Fonduri mutuale

Fostul director al Transgaz are actiuni de 13 mil. euro la BAME

24.08.2007, 18:15 278

Florin Nicolae Muntean, pana anul trecut directorul general al Transgaz si fost deputat in Parlamentul Romaniei, detine un pachet de 72,5% din actiunile operatorului de transport BAT Medias (BAME), care valoreaza pe Bursa aproape 13 mil. euro, la ultimul pret de inchidere din sedinta precedenta.
Conform ultimei declaratii de avere, el mai detinea in anul 2005 un portofoliu important de titluri SIF, BRD si Banca Transilvania, care ar valora in prezent peste 1,2 mil. euro (4 mil. lei).
Florin Muntean a derulat pana de curand o oferta publica obligatorie de preluare a companiei, pentru restul de actiuni reprezentand 27,4% din actiuni, la un pret mult inferior celui din piata, de 11 lei/actiune. In cadrul ofertei nu au fost subscrise actiuni, potrivit reprezentantilor Carpatica Invest, firma de brokeraj care a intermediat oferta.
Ieri, s-a transferat in piata un pachet de actiuni BAT Medias, reprezentand circa 11,9% din capitalul social. Valoarea tranzactiilor cu aceste titluri s-a ridicat la 1,78 mil. euro (5,2 mil. lei) si s-au realizat la un pret mediu de 35,2 lei/actiune, cu 5% peste cel de inchidere din sedinta precedenta. Speculatiile cu privire la tranzactiile mari cu aceste titluri a urcat ieri cotatia BAT Medias cu 25%, maximul permis pe parcursul unei sedinte.
Un alt actionar semnificativ era inainte de aceasta tranzactie SIF Transilvania, cu o participatie de circa 14% din companie, care s-a numarat in ultima perioada printre cei mai activi cumparatori ai titlurilor companiei de transport.
Actiunile BAT Medias s-au apreciat de la inceputul lunii aprilie de aproape sapte ori, pe fondul rezultatelor bune raportate de companie in ultima perioada. Astfel, profitul realizat a urcat in primul trimestru la 3,6 mil. lei (peste 1 mil. euro), de la un castig nesemnificativ in primele trei luni din 2006. Afacerile companiei s-au majorat in primul trimestru cu 35% in primele trei luni, ajungand la 3,2 mil. lei (circa 1 mil. euro).
Actionarii companiei au hotarat la finele lunii mai completarea domeniului de activitate cu cel de constructii.
Titlurile BAT Medias au inchis sedinta de ieri la pretul de 41,8 lei/actiune, nivel la care capitalizarea companiei este de 17,8 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24