Burse - Fonduri mutuale

Ilie Carabulea: Vreau sa ajung la 40% din Carpatica

Ilie Carabulea: Vreau sa ajung la 40% din Carpatica

Click pentru imaginea intreaga

29.08.2008, 19:37 31

Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea, care controleaza in nume propriu 35,82% din capitalul Bancii Comerciale Carpatica (BCC), intentioneaza sa isi consolideze pozitia pana la 40% din actiunile bancii, mizand pe o revenire a titlurilor.
"Saptamana trecuta am achizitionat actiuni BCC in valoare de 100.000 de lei, si voi mai cumpara pentru ca vreau sa imi consolidez pozitia. Vreau sa ajung pana la o detinere de 40%, pentru ca actiunile isi vor reveni", a declarat pentru ZF Ilie Carabulea.
Omul de afaceri din Sibiu controleaza impreuna cu grupul Atlassib si mai multe persoane fizice circa 60% din capitalul Carpatica. Pe Bursa, alaturi de omul de afaceri sibian, mai sunt raportati ca actionari semnificativi oamenii de afaceri Aurel Albu cu o participatie de 9,9%, Corneliu Tanase care detine 9,8% din pachetul de actiuni, Lucio Olivo cu 7,8% si Antonio Olivo cu 6,5%. Aproximativ 30% din actiuni sunt in posesia actionarilor cu participatii mai mici de 5%.
Actionarii BCC au subscris aproape 97,5 milioane de titluri din cele 100 milioane emise in cadrul majorarii de capital recent incheiata de banca. Astfel, Banca Carpatica a strans 9,75 mil. lei, reprezentand valoarea actiunilor emise, si prime de emisiune in valoare de 1,95 mil. lei. Grupul Atlassib, care controleaza 60% din capitalul bancii, a subscris 7,3 mil. lei la majorarea de capital.
"Grupul Atlassib sustine dezvoltarea bancii, anul acesta facand subscrieri in valoare de aproape 6 mil. euro in cadrul majorarilor de capital realizate anul acesta. Daca va mai fi nevoie, ne vom gandi daca mai este necesara o majorare de capital anul acesta", a continuat omul de afaceri.
In ultimul an, Carpatica a realizat trei majorari de capital, din care doua cu aporturi in numerar de la actionari si una cu actiuni gratuite.
Declinul Bursei a adus cotatiile actiunilor BCC la minime istorice, titlurile Carpatica pierzand circa 58% din valoare de la inceputul anului. Intreg sectorul financiar a inregistrat pierderi consistente, actiunile Bancii Transilvania scazand cu 45% in timp ce titlurile BRD au pierdut 40% din valoare in acest an.
"Actiunile bancii au scazut foarte puternic. Dar noi nu am pierdut mai mult decat altii, toate bancile listate la Bursa din Bucuresti au inregistrat pierderi", a adaugat Carabulea.
La ultimul pret de ieri, de 0,18 lei/actiune, capitalizarea bancii se situeaza in jurul valorii de 100 mil. euro, fata de un nivel de circa 260 mil. euro in urma cu un an.
Carpatica a incheiat primul semestru cu un profit net de 3,38 mil. lei (965.000 de euro), raportand o scadere de peste 50% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO