Burse - Fonduri mutuale

Indicele BET scade pentru a treia săptămână consecutiv. Urmează volatilitatea odată cu rezultatele

Indicele BET scade pentru a treia săptămână...

Autor: Liviu Popescu

31.10.2016, 00:06 301
Indicele BET, care urmăreşte cei mai lichizi 10 emitenţi bancari, a scă­zut vineri la 6.829 de puncte, minus 0,5% faţă de închidere din săptămâna anterioară, de pe 21 octombrie, ceea ce marchează practic a treia săptă­mână consecutivă de scădere.
 
Declinul BET vine într-o pe­rioa­dă dificilă pentru bursa de valori, când ma­joritatea emitenţilor îşi vor raporta re­zultatele. Săptămâna aceasta trei com­panii vor prezenta rezultatele la nouă luni, BRD, Turbomecanica şi Erste Bank. Brokerii se aşteaptă ca vola­tilitatea să crească.
 
„Volatilitatea este aşteptată să crească pe bursa locală, odată cu pre­zentarea rezultatelor, dar şi pe pieţele ex­terne, având în vedere că pe 8 no­iem­brie au loc alegerile prezi­denţiale din SUA”, scrie brokerul Ronnie Khreis în raportul Puls Capital al In­tercapital. Săptămâna trecută, indi­cele ROTX (Romanian Traded In­dex), for­mat din nouă emitenţi cu Erste Bank având cea mai mare pon­dere, de 22%, este singurul care a fost pe plus din cadrul indicilor bursieri, cu 0,4% datorită avansului acţiunilor Erste cu 4,4%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO