Burse - Fonduri mutuale

Intercontinental a raportat pierderi de 1 mil. lei

21.08.2008, 19:25 16

Compania Hoteliera Intercontinental (RCHI) a raportat pierderi de aproape un milion de lei (0,27 mil. euro) pe primul semestru, dupa ce inregistrase un profit de 2,42 milioane de lei (0,7 mil. euro) in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor transmise pietei Rasdaq.
In primele sase luni, trecerea pe pierdere s-a realizat in conditiile cresterii cheltuielilor companiei cu un ritm dublu fata de cel raportat de venituri. Astfel, cheltuielile s-au majorat cu 36,12%, ajungand la 31,16 milioane de lei in prima jumatate a lui 2008.
"Hotelul Intercontinental a inregistrat in primul semestru o rata a profitului operational sanatoasa", a precizat Jonathan Soper, directorul general al hotelului de cinci stele Intercontinental din Capitala, fara a da alte detalii.
Anul trecut, compania care opereaza hotelul a raportat o cifra de afaceri de 51,16 mil. lei (15,3 mil. euro) si si-a diminuat pierderile cu 18,4%, la 22,5 mil. lei (6,7 mil. euro).
Peste 60% din incasarile hotelului vin din inchirierea camerelor, iar restul din partea de food & beverage si banqueting, conform datelor comunicate la inceputul anului. Reprezentantii hotelului estimeaza pentru acest an un grad mediu de ocupare de circa 65%. In prezent, Intercontinental opereaza cu 283 de camere, urmand ca la finele lui 2009, cand va lua sfarsit proiectul de renovare, sa fie operationale 380 de camere.
Principalii actionari ai hotelului Intercontinental din Bucuresti sunt RHIC Holding si Lido SA, care detin circa 49%, respectiv 12% din titluri.
Hotelurile din Capitala conduc detasat piata hoteliera din Romania si o vor domnia si in urmatorii ani, avand in vedere ca aici au fost deschise in ultimul an cel mai mare hotel de patru stele Rin Grand Hotel, cu 1.500 de camere, cat si cel mai mare hotel de cinci stele Radisson SAS, care insumeaza 424 de camere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO