Burse - Fonduri mutuale

Un investitor a dezvoltat o aplicaţie gratuită pentru Bursa de Valori Bucureşti unde pot fi analizaţi multiplii de tranzacţionare, indicatori de rentabilitate şi îndatorare. Rareş Mihăilă: 3.000 de investitori folosesc aplicaţia

Autor: Liviu Popescu

11.04.2023, 17:40 8698

Rareş Mihăilă, din 2016 investitor full-time la Bursa de Valori Bucureşti şi administrator al comunităţii investestelabursa.ro, a dezvoltat împreună cu Lorand David o aplicaţie gratuită pentru telefonul mobil, adresată celorlalţi participanţi ai bursei, şi unde aceştia pot accesa analize precum multiplii de tranzacţionare pe baza celor mai recente date, cele mai ieftine acţiuni, topul lichidităţii şi o secţiune pentru “compania zilei”.

„Peste 3000 de investitori folosesc deja aplicaţia pentru a se menţine informaţi cu principalele evenimente de la BVB”, spune Rareş Mihăilă. El a fost prezent de mai multe ori la Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi, cea mai recentă intervenţie a sa fiind din 15 februarie 2023.

Prin intermediul aplicaţiei Investestelabursa, investitorii au acces la indicatori financiari calculaţi pe baza celor mai recente rezultate financiare publicate de companii, precum multiplii de preţ, indicatori de rentabilitate, de profitabilitate şi îndatorare, randamentul dividendului fiind de asemenea prezentă şi o componentă grafică, respectiv evoluţia indicatorilor la nivel trimestrial şi anual.

“Raportul Pulsul Pieţei - raport generat la ora 18:30 care oferă o imagine de ansamblu asupra ultimei şedinţe de tranzacţionare. Top companii care au crescut sau care au scăzut, top cele mai ieftine companii dar şi o analiza pentru compania zilei”, spune Rareş Mihăilă.

În aplicaţie, care poate fi descărcată pe Android şi IOS, sunt prezente de asemenea emisiuni video şi podcasturi dar şi ştiri financiare, precum analize ale Ziarului Financiar.

“Realizarea unei bune documentări înainte de a investi în acţiunile unei companii sau până la urmă în orice instrument financiar este un pas important care, de cele mai multe ori, face diferenţa între investitorii care reuşesc să obţină randamente pozitive an la rând şi investitorii care obţin rezultate modeste sau încheie anul pe minus”, se arată pe site-ul aplicaţiei.

 

Capturi din aplicaţia Investestelabursa:

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO