Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au cerut un dividend mai mare şi la SIF Muntenia

Investitorii au cerut un dividend mai mare şi la SIF Muntenia

Autor: Andrei Chirileasa

29.03.2011, 11:21 53

SIF Muntenia (SIF4) a adăugat pe ordinea de zi aadunării generale a acţionarilor (AGA) un noupunct prin care se propune un dividend brut de 0,081 lei/acţiune,cu 62% mai mare decât cel propus de Consiliul de Administraţie alSIF.

SIF Muntenia este a doua socitate de investiţiicare introduce pe ordinea de zi o solicitare venită din parteainvestitorilor privind majorarea dividendului, după SIFBanat-Crişana (SIF1), care a procedat la fel la finele săptămâniitrecute.

Ambele SIF-uri propuseseră distribuirea cătreacţionari a circa 50% din profitul net, însă un grup de investitoria cerut creşterea dividendelor la aproape 90% din profitul net.

Investitorii au făcut o solicitare similară şi la SIFTransilvania (SIF3), dar conducerea societăţii nu aintrodus-o pe ordinea de zi, motivând că propunerea nu îndeplineştecondiţiile legale.

La un nivel al dividendului de 0,081 lei/acţiune, la SIFMuntenia, randamentul ar fi de circa 9,6%, având în vedere preţulde 0,842 lei/acţiune de pe Bursă. Acţiunile SIF4 au câştigat 3,3%în deschiderea şedinţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO