Burse - Fonduri mutuale

Investitorii au ochi doar pentru câteva acţiuni pe bursă

Investitorii au ochi doar pentru câteva acţiuni pe bursă

Autor: Stefan Musgociu

07.02.2013, 00:07 1580

Bursa de la Bucureşti a fluctuat uşor şi miercuri, iar indicele general BET-C a încheiat în creştere cu 0,16%, în ciuda scăderilor de pe bursele vest-europene.

"Bursele europene sunt undeva în apro­pierea maximelor istorice şi este normal să apară o corecţie. Pe plan extern multe companii au anunţat rezultate financiare bune, iar la noi de săptămâna viitoare începe sezonul şi cred că multe societăţi listate vor da bine. Cred că acest lucru se vede acum în piaţă şi în funcţie de rezultate vom avea şi evoluţia viitoare", a declarat Adrian Ceucă, şeful departamentului Corporate şi Participaţii strategice din cadrul Broker Cluj.

La închiderea pieţei principale, indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, era în scă­dere cu 0,15%, iar indicele extins al Bursei, BET-XT, era în coborâre cu 0,26%. În acelaşi timp, indicele BET-FI, al ac­ţiu­nilor celor cinci SIF şi al titlurilor Fondul Pro­prietatea, a scăzut cu 0,45%.

Investitorii au tranzacţionat miercuri acţiuni de 22,7 mil. lei (5,2 mil. euro), valoa­re cu 28% sub rulajul de marţi. Aproa­pe două treimi din lichiditatea pieţei a fost asigurată de tranzacţii cu acţiunile Fondului Proprietatea (7,9 mil. lei) şi deal-uri cu titluri Transelectrica (3,5 mil. lei), SIF Moldova (1,6 mil. lei) şi SIF Oltenia (745.000 de lei).

Acţiunile FP au încheiat ziua în scădere cu 0,42%, la 0,5955 lei, îndepărtându-se în continuare de pragul de 0,6 lei/titlu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO