Burse - Fonduri mutuale

Istoria se repetă pe piaţa cripto. SEC - Autoritatea de Reglementare Financiară Americană - aprobă ETF-ul pe Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă. Decizia vine la câteva luni distanţă după aprobarea primului ETF pe Bitcoin

Sursă foto: cointelegraph.com

Sursă foto: cointelegraph.com

Autor: Robert Manea

24.05.2024, 12:03 11375

Autoritatea de Reglementare Financiară Americană (SEC) a aprobat joi, 23 mai, pe piaţa spot ETF-ul (fonduri de tranzacţionare la Bursă) pe Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă după Bitcoin, relatează Reuters.

ETF-ul se va tranzacţiona pe bursa Nasdaq, CBOE şi NYSE, însă data la care urmează să fie disponibil rămâne să fie anunţată în curând.

Fonduri de investiţii precum VanEck, ARK Investments/21Shares şi BlackRock vor putea pune la dispoziţie clienţilor săi posibilitatea de a investi în Ethereum prin intermediul acestora.

Anunţul vine ca o a doua decizie după ce, în urmă cu câteva luni pe 10 ianuarie, SEC a făcut istorie în spaţiul cripto aprobând primul ETF pe o criptomonedă şi anume pe Bitcoin.

După mai multe amânări, termenul limită pentru decizia finală de aprobare a fost joi, 23 mai 2024. Decizia a creat reacţii de surprindere, deoarece participanţii la piaţă se pregăteau de un răspuns negativ din partea SEC deoarece nu a interacţionat cu ei în privinţa cererilor.

La momentul redactării ştirii, un ether (ETH) valorează 3.670 de dolari. Capitalizarea pe piaţă este de 441,6 miliarde de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24