Burse - Fonduri mutuale

Jurnal bursier. Bursa de la Bucureşti scade marţi cu 1,2%, trasă în jos de scăderea Romgaz cu 3,4%, Banca Transilvania cu 2,8% şi OMV Petrom cu 2,4%

Jurnal bursier. Bursa de la Bucureşti scade marţi cu...

Autor: Tibi Oprea

27.02.2024, 18:54 4024

Bursa de la Bucureşti a înregistrat o scădere de 1,2% în şedinţa de tranzacţionare de marţi prin prisma indicelui principal BET, dinamică determinată în principal de scăderea acţiuni Romgaz cu 3,44%, Banca Transilvania cu 2,75% şi OMV Petrom cu 2,43%, arată datele agregate de ZF de la BVB.

În ceea ce priveşte companiile de petrol şi gaze, dinamica poate fi pusă pe seama faptului că recent au apărut în piaţă discuţii cu privire la posibilitatea modificării cadrului de reglementare şi de taxare, având în vedere presiunile determinate de scăderea preţurilor reglementate.

Din rândul celor 20 de emitenţi din BET, opt au scăzut, şase au rămas la aceleaşi preţuri, iar restul de şase au crescut. Cele mai bune dinamici le-au avut Aquila Part Prod (0,9%), Hidroelectrica (0,9%) şi Nuclearelectrica (0,5%).

Lichiditatea totală s-a ridicat la 57,4 mil. lei, cele mai tranzacţionate acţiuni fiind Banca Transilvania (12,2 mil. lei), Hidroelectrica (9,1 mil. lei) şi Romgaz (8,1 mil. lei). Indicele companiilor din energie a scăzut cu 1,1%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO