Burse - Fonduri mutuale

Jurnal de bursă

Jurnal de bursă
22.09.2013, 20:07 187

Acţiunea zilei de vineri

Acţiunile Banca Carpatica au înregistrat vineri cea mai mare creştere de pe bursă dintre acţiunile mai lichide, de 6,2%, şi au atins maximul din ultimii doi ani. Evoluţia a venit pe fondul celui de-al treilea rulaj din piaţă prin care s-au transferat peste 11 milioane de titluri Banca Carpatica, în valoare de 687.000 de lei.

Titlurile Băncii Carpatica se numără printre performerele anului, cu un avans de 62,5% de la începutul lui 2013 pe fondul rezultatelor în creştere şi deciziilor băncilor centrale de relaxare monetară.

Acţiuni de urmărit azi

  • Titlurile Fondului Proprietatea (FP), după ce oferta Nuclearelectrica s-a încheiat cu succes, fondul deţinând în prezent 9,7% din acţiunile producătorului de energie nucleară.

  • Acţiunile Prospecţiuni Bucureşti (PRSN) după ce acţionarii au hotărât înfiinţarea unei subsidiare în Singapore, ţara cu cei mai mulţi milionari în dolari la mia de locuitori.

  • Acţiunile Biofarm Bucureşti (BIO), unde SIF Oltenia a cumpărat şi joi circa 24.500 de acţiuni la un preţ de 0,27 lei/unitate. Titlurile au închis săptămâna în stagnare.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 23.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO