Burse - Fonduri mutuale

Lucian Anghel câştigă un nou mandat de preşedinte la Bursă

Lucian Anghel

Lucian Anghel

Autor: Roxana Pricop

15.12.2015, 00:07 1188

Lucian Anghel a fost ales pentru un nou mandat de preşedinte al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit unor surse prezente ieri la AGA, cu o majoritate de peste 77% din voturi. El a reuşit să strângă voturile investitorilor institu­ţio­nali  - bănci, fonduri de investiţii şi SIF-uri. Dan Paul, pre­şe­din­tele Asociaţiei Brokerilor, a fost contracandidatul său. Rezultatul voturilor a venit după o AGA maraton de peste no­uă ore, marcată de probleme tehnice în numărarea vo­turilor, dar şi de strânse negocieri purtate între acţionari.

Printre cei mai influenţi acţionari ai BVB sunt investitorii in­stituţionali – băncile, fondurile de investiţii locale şi străine, şi SIF-urile care deţin 21% din capitalul BVB, în condiţiile în care firmele de brokeraj şi-au pierdut din putere.

Lucian Anghel, care a fost la cârma BVB din 2012 până în prezent, va conduce BVB ală­turi de un CA format din: Otto E. Naegeli (BERD), Robert Pană (susţinut de Swiss Capi­tal), Dan Paul (preşedintele Asociaţiei Brokerilor), Cristi Micu (NBG Securities), Valerian Ionescu (di­rec­tor BCR), Gabriel Marica (preşedinte SSIF Rom­intrade), Octavian Molnar (IFB Fin­west) şi Radu Toia, fost membru în conducerea SIF Tran­silvania. Noua conducere a BVB tre­buie să pri­mească avizul Autorităţii de Supra­ve­ghe­re Fi­nanciară pentru a-şi începe mandatul de patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO