Burse - Fonduri mutuale

Managerii A&D Pharma au pierdut peste 21 mil. euro din scaderea actiunilor

Managerii A&D Pharma au pierdut peste 21 mil. euro din scaderea actiunilor

Dragos Dinu

31.07.2008, 18:42 71

Directorii executivi ai companiei farmaceutice A&D Pharma au pierdut de la inceputul anului 21,4 milioane de euro din scaderea cursului actiunilor companiei listate pe Bursa de Valori din Londra.
Potrivit raportarilor disponibile, Dragos Dinu, directorul executiv al A&D Pharma, detine 2,23% din actiuni, Vivian Diaconescu, directorul diviziei Sales&Marketing, detine o participatie de 1,91%, iar Claudiu Opran, directorul lantului de farmacii Sensiblu, are 0,63%. Impreuna, cei trei directori detin 4,77% din actiunile companiei, care valoreaza in prezent pe Bursa 3,2 milioane de euro, fata de 24,6 milioane de euro, cat valorau la inceputul anului.
Florin Buligoanea, fostul director financiar al companiei, detine o participatie de 2,23% din actiuni.
"Pretul actiunilor este puternic influentat de contextul pietei, dincolo de performantele inregistrate de catre companie. In contextul actual valoarea actiunilor A&D Pharma este influentata de trendul scaderii pietelor bursiere si de lichiditatea scazuta a actiunilor, determinata si de atitudinea conservatoare a investitorilor in acest moment", a declarat Dragos Dinu, CEO A&D Pharma.
In total, A&D Pharma a pierdut de la 1 ianuarie pana pe 30 iulie peste 495 de milioane de euro, capitalizarea companiei fiind in prezent de 66,6 milioane de euro. Valoarea de piata a companiei este in prezent de circa sase ori mai mica decat in octombrie 2006, cand aceasta s-a listat pe bursa din Londra.
Dupa ce marti compania a anuntat rezultatele financiare semestriale cursul actiunilor a scazut cu 20 de eurocenti la 2 euro/actiune.
A&D Pharma, cel mai mare jucator de pe piata farmaceutica locala, a raportat prin cele trei divizii, Mediplus, Sales&Marketing si Sensiblu, vanzari de 254 de milioane de euro in primul semestru al anului, in crestere cu 28% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. In aceeasi perioada, profitul operational (EBITDA) s-a diminuat cu 35%, pana la 10,7 milioane de euro.
Totodata, compania a raportat o scadere de 92% a profitului net in primele sase luni ale acestui an fata de aceeasi perioada din 2007, la mai putin de un milion de euro, fata de rezultatul net de 11,9 mil. euro consemnat in prima jumatate a anului trecut.
Potrivit raportului companiei, principalii factori care au determinat scaderea profitului net au fost neactualizarea pretului medicamentelor la evolutia cursului valutar si volatilitatea ratei de schimb.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO