Burse - Fonduri mutuale

Mişu Negriţoiu: Există bani pentru plata despăgubirilor la Astra

Mişu Negriţoiu: Există bani pentru plata...

Autor: Alina Novaceanu

09.09.2015, 00:00 230

Preşedintele ASF Mişu Negriţoiu a declarat ieri că sunt bani pentru plata despăgubirilor la Astra şi că nu este o situaţie mai rea acum la această companie de asigurări, existând reclamaţii şi înainte pentru plata despăgubirilor.

„Sigur că există bani, sunt numai chestiuni de procedură de verificare a daunelor, de aprobare a nivelului de compensare şi de plată efectivă. Noi deja am început să preluăm dosarele de la Astra. Avem comandamente în fiecare zi cu situaţia, monitorizăm cererile şi situaţiile de la service, de la asiguraţi, cât şi de la Astra. Am început să angajăm evaluatori şi ne organizăm reţeaua în toată ţara. Nu vom putea însă să facem plata efectivă până când nu se declară falimentul societăţii, dar administrăm dosarele, le culegem, le aprobăm şi când avem posibilitatea să le plătim, le şi plătim. Nu avem probleme de resurse", a spus Negriţoiu, întrebat dacă există bani pentru plata despăgubirilor la Astra.

Negriţoiu a adăugat că nu vede niciun motiv pentru unii asigurători să crească preţul la poliţele RCA. „Impactul acestei situaţii a Astra nu este de natură să crească costurile pentru că noi banii îi avem. Vom avea grijă să nu se speculeze această situaţie din motive subiective.“ Preşedintele ASF a fost prezent ieri la Comisia pentru buget a Camerei Deputaţilor pentru a susţine proiectul de lege privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO