Burse - Fonduri mutuale

Nemţii au reintrat la cumpărare pe Oltchim. Acţiunile au sărit din nou cu 13%

Nemţii au reintrat la cumpărare pe Oltchim. Acţiunile au sărit din nou cu 13%

Autor: Andrei Chirileasa

01.06.2011, 11:26 881

Grupul german PCC, principalul acţionar minoritar alcombinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT), a raportat că acumpărat marţi un pachet de 970.000 de acţiuni Oltchim de pe Bursă,după ce cu o zi înainte acţiunile scăzuseră cu 15%.

Achiziţiile nemţilor, dar şi cele ale speculatorilor, au urcatsăptămâna trecută acţiunile Oltchim cu circa 85%, până la un maximde 1,145 lei, la finele şedinţei de vineri.

PCC a raportat pe parcursul săptămânii trecute că a cumpăratpachete semnificative de acţiuni, majorându-şi participaţia la15,77%. Reprezentanţii grupului german au declarat că doresc să-şireafirme astfel statutul de investitor strategic interesat săparticipe la privatizarea combinatului.

Luni, însă, cumpărătorii au dispărut aproape complet din piaţă,iar acţiunile s-au prăbuşit cu 15%, pentru ca marţi să revină uşorpe tranzacţii în creştere.

În şedinţa de astăzi, acţiunile Oltchim au reluat din noucreşterile, câştigând 13% până la ora 11:20, pe fondul unorschimburi de 763.000 de lei.

Preţul acţiunilor a urcat la 1,13 lei, iar capitalizareacompaniei este de 94,7 mil. euro.

Oltchim este controlată în proporţie de 55% de MinisterulEconomiei. Grupul PCC a depăşit 16% în urma achiziţiilor de ieri,în timp ce fondul de investiţii britanic Carlson Ventures deţinecirca 14%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO