Burse - Fonduri mutuale

O noua listare pe BVB: Contor Group din Arad

O noua listare pe BVB: Contor Group din Arad

Tudor Caracioni, actionarul majoritar al Contor Group

28.06.2007, 19:06 55

Contor Group Arad, singurul producator roman integrat de contoare de apa, intentioneaza sa isi listeze pe Bursa un pachet de pana la 25% din actiuni, prin intermediul unei oferte publice initiale, care urmeaza sa fie derulata in urmatoarele luni.
Valoarea ofertei este in jurul a 4 milioane de euro, potrivit unor surse din piata. Aceleasi surse au mai spus ca societatea va vinde maximum 25% din actiuni, existand posibilitatea ca un pachet de 5% sa fie vandut direct unui fond de investitii.
Conducerea Contor Group a declarat ieri pentru ZF ca se afla in proces de alegere a societatii de brokeraj cu care va lucra pentru derularea ofertei, diversele propuneri de cotare a firmei fiind inca in analiza. Contor Group este controlata de omul de afaceri Tudor Caracioni, care detine peste 90% din actiuni.
Compania a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 14 milioane de euro, conducerea societatii estimand o dublare a capacitatii de productie si automat a cifrei de afaceri pana in 2010.
Listarea pe Bursa ar urma sa asigure finantarea necesara procesului de extindere a firmei atat in ceea ce priveste intrarea pe noi piete, cat si lansarea de noi produse.
"Pentru viitor, vom avea nevoie de capital pentru expansiunea pe piata mondiala. Ni se par interesante si oportune ofertele de cotare a companiei noastre la bursa de capital din Romania", a declarat Tudor Caracioni, presedintele Contor Group.
"Cotarea la bursa reprezinta dovada competentelor in conditiile unei economii dure de piata si, in plus, creste transparenta in vederea atragerii surselor de finantare. Pentru a avea succes in afaceri trebuie sa ai inspiratia de a face pasul potrivit la momentul potrivit", a adaugat el.
Reprezentantii companiei au spus ca oferta pentru cotarea pe piata ar putea fi derulata pana in luna septembrie inclusiv.
Contor Group intentioneaza sa-si extinda portofoliul de desfacere spre Rusia, Ucraina, tarile scandinave, tarile arabe, nordul Africii si Orientul Indepartat (India, China). Pana in prezent, exporturile societatii au mers spre zona balcanica si pe pietele din Germania si Franta.
Intrarea pe piata din Germania in 2005 si, ulterior, pe cea din Franta, incepand cu 2006, a determinat o crestere a exporturilor firmei de la 25%, la finalul lui 2004, la aproape 50% anul trecut. Compania are o cota de piata de 60% pe piata locala la contoarele de apartament, de bransament si pentru debite mari, potrivit conducerii societatii.
Contor Group a fost infiintata la inceputul anilor '90 si s-a dezvoltat pana in prezent prin fonduri proprii, ajungand de la statutul de "one man show", asa cum spun oficialii companiei, pana la 500 de angajati.
Contor Group ar putea fi prima societate care lanseaza o oferta publica initiala in acest an pentru listarea la Bursa. Ultima oferta de acest gen a fost cea a producatorului de profiluri din aluminiu Alumil Rom Industry, derulata in luna decembrie a anului trecut.
In ultimii ani, foarte putine companii au ales sa vina pe Bursa pentru a atrage fondurile de care au nevoie pentru dezvoltarea afacerilor, chiar daca piata a aratat ca investitorii au bani pe care sunt dispusi sa-i investeasca daca ofertele si firmele respective sunt atractive.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO