Burse - Fonduri mutuale

O zi bună pentru investitori: Acţiunile BVB au crescut după anunţul de joi că Bursa de la Bucureşti a fost promovată la statutul de piaţă emergentă

O zi bună pentru investitori: Acţiunile BVB au crescut...

Autor: Ştefan Stan

27.09.2019, 10:42 651

Indicii bursieri de la Bucureşti au început dimineaţa pe creştere, după anunţul de aseară că piaţa Bursa de Valori Bucureşti a fost promovată la statutul de piaţă emergentă. Acţiunile BVB au crescut la debutul şedinţei de tranzacţionare cu 4,26%, înregistrând cel mai mare avans dintre companiile listate în cadrul indicelui BET. 

Indicele BET a urcat cu 0,86%, în timp ce indicele BET-Fi a înregistrat o creştere de 0,41%, iar BET-NG de 0,75%. 

Acţiunile băncii Transilvania au urcat cu 1,66%, în timp ce acţiunile BRD au crescut cu 2,12%. Şi companiile din energie au înregistrat creşteri, Transelectrica având +0.49%, Romgaz +1,92%, Nuclearelectrica +2,41% şi Transgaz +56%. 

Bursa de la Bucureşti a fost promovată de agenţia FTSE Russell la statutul de piaţă emergentă secundară într-o decizie istorică ce va intra în vigoare din septembrie 2020, potrivit unui anunţ oficial făcut ieri seară.

„FTSE Russell se bucură să anunţe că România va fi promovată la statutul de Piaţă Secundară Emergentă, decizie ce va intra în vigoare odată cu revizuirea semi-anuală din septembrie 2020”, anunţă agenţia FTSE Russell.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO