Burse - Fonduri mutuale

One United Properties vrea să implementeze un program de răscumpărare de acţiuni de până 10 mil. lei

One United Properties vrea să implementeze un program de...

Autor: Tibi Oprea

14.09.2023, 19:28 2100

Consiliul de Administraţie al dezvoltatorului imobiliar One United Properties (simbol bursier ONE) a decis implementarea programului de răscumpărare de acţiuni aprobat de acţionari în aprilie şi a decis completarea ordinii de zi a adunării generale extraordinare a acţionarilor formulată de Vinci Ver Holding, care deţine 26,48% din capitalul social.

„În cadrul Programului de Răscumpărare Acţiuni, răscumpărarea de acţiuni se va realiza prin achiziţii de pe Piaţa Principală operată de Bursa de Valori Bucureşti S.A. vizând un număr de cel mult 10.000.000 acţiuni la un preţ cuprins între 0,2 RON şi 1,75 RON/acţiune. Conform aprobării, vor putea fi răscumpărate acţiuni până la valoarea maximă de 10.000.000 RON până la data de 16 noiembrie 2023”, scrie compania la bursă.

În aceeaşi şedinţă, acţionarii vor vota distribuirea unor dividende interimare din primele şase luni ale acestui an, în valoare de 38 mil. lei, adică un dividend brut de 0,01 lei pe acţiune. Societatea a înregistrat un profit net consolidat de 286,9 mil. lei, înregistrând în situaţiile financiare individuale un profit net distribuibil în valoare de 16,9 mil. lei.

One are 3,5 mld. lei capitalizare şi este deţinută în proporţii egale de 26,48% de OA Liviu Holding Invest şi Vinci Ver Holding, vehicule de investiţii ale fondatorilor Andrei Diaconescu şi Victor Căpitanu. Acţiunile înregistrează un avans de 6,9% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 143,3 mil. lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO