Burse - Fonduri mutuale

Peste 850 de „cuponari” au aflat la târgul Bursei că sunt investitori. Mai rămân 4 milioane

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Radu Bostan

09.10.2015, 00:00 791

Depozitarul Central, instituţia care decontează tranzacţiile cu acţiuni la Bursa de Valori Bucureşti şi distribuie dividendele companiilor listate, a emis gratuit 851 de extrase de cont pentru vizitatorii târgului Banii Tăi Expo 2015, organizat de BVB pe 6-7 octombrie în Piaţa Universităţii din centrul Capitalei.

Serviciul de listare a portofoliului de acţiuni a fost, de departe, cea mai populară atracţie a târgului, coloane de pensionari umplând cortul principal din piaţă. „Acest demers reprezintă un pas extrem de important în procesul de informare şi educare a publicului“, a spus Silvia Buicănescu, directorul general al Depozitarului Central. Instituţia, care în mod normal percepe un comision de 5 lei pentru extrasul de cont, vrea să-i identifice pe „investitorii“ ale căror acţiuni sunt „parcate“ în evidenţele sale şi nu apar în vreun cont de brokeraj.

După calculele Depozitarului, aproape 9 milioane de români se află în această situaţie, însă 4 milioane au conturi bancare, astfel că pot încasa dividende. Restul de aproape 5 milioane nu figurează cu cont bancar, astfel că nu pot încasa dividende şi este posibil nici să nu ştie că sunt investitori.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO