Burse - Fonduri mutuale

Petre Szel: Suntem increzatori ca oferta Casa de Bucovina va fi subscrisa in intregime

Petre Szel: Suntem increzatori ca oferta Casa de Bucovina va fi subscrisa in intregime

Petre Szel, presedintele SIF Muntenia

09.01.2008, 18:10 28

Presedintele SIF Muntenia (SIF4) Petre Szel considera ca oferta publica initiala de vanzare de actiuni a Casei de Bucovina va fi subscrisa in intregime sau chiar usor suprasubscrisa.
"Cred ca nivelul subscrierilor in oferta Casa de Bucovina a fost afectat de conjunctura nefavorabila de pe pietele externe, dar si de pauza lunga de pe Bursa", sustine Szel.
"Trebuie avut insa in vedere ca cele mai mari subscrieri vin de obicei in ultimele zile. Deja s-au subscris circa 1,3 milioane de euro si din discutiile cu alti investitori mai mizam pe cel putin 1 milion de euro", a declarat Szel.
Oferta publica a casei de Bucovina a fost prelungita cu 4 zile lucratoare, de pe 11 ianuarie pana pe 17 ianuarie, potrivit unei raportari transmise Bursei de Valori Bucuresti. Intermediarul ofertei, casa de brokeraj Rombell Securities, a luat aceasta decizie ca urmare a suspendarii derularii tuturor ofertelor publice in perioada 24-31 decembrie 2007.
Potrivit ultimelor date disponibile ieri, investitorii au subscris circa 23,3 milioane de actiuni in valoare de circa 1,3 mil. euro, reprezentand 51% din valoarea ofertei.
Presedintele SIF Muntenia mai sustine ca scaderile de la Bursa din ultima perioada nu sunt justificate de rezultatele financiare ale companiilor, ci sunt rezultatul situatiei de pe pietele internationale.
"Scaderile sunt determinate de conjunctura internationala si de ceva semnale negative la nivel macroeconomic. Daca mai continua aceste scaderi vom intra la cumparare. In ultimele zile am mai achizitionat pachete mici de actiuni la companii pe care le avem in portofoliu, a precizat Szel.
El mai spune ca SIF Muntenia nu mai are companii nelistate in portofoliu care sunt pregatite sa vina pe Bursa, dar ca ar putea transfera pe Bursa in acest an unele companii de pe RASDAQ la care este actionar.
"Vom fi implicati, in mod indirect, si in cele doua listari pe care SIF Transilvania le are programate pentru acest an: Aro Palace si Transilvania Leasing", a declarat presedintele SIF Muntenia. SIF Muntenia a realizat in primele 11 luni ale anului trecut un profit net de 65,6 mil. lei (18,7 mil. euro).
Valoarea portofoliului de actiuni listate al SIF Muntenia se ridica la sfarsitul lunii noiembrie la 1,79 mld. lei (511 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO