Burse - Fonduri mutuale

Petromidia inghite inca 10 mil. $

18.06.2007, 17:54 14

Rompetrol Rafinare, principala companie din Romania a grupului petrolier Rompetrol, condus de omul de afaceri Dinu Patriciu, va investi inca 10 mil. $ (aprox. 8 mil. euro) in rafinaria Petromidia in urmatoarele 18 luni.
Investitia reprezinta a treia etapa a proiectului de crestere a profitabilitatii rafinariei Petromidia, proiect elaborat cu firma americana HSB Solomon Associates, furnizor de servicii pentru industria de rafinare si petrochimie. Faza a treia are ca scop cresterea eficientei in mai multe domenii precum energie, optimizare si planificare, pierderile de hidrocarburi sau calitatea produselor.
"Conform studiilor noastre, estimam o imbunatatire a marjei nete de 100 de milioane de dolari (75 de milioane de euro) in perioada 2007-2011. Astfel, suntem mai aproape de obiectivul, deja declarat, de a ajunge, peste trei ani, printre primele 25 de rafinarii din Europa", a declarat Cosmin Turcu, directorul Rompetrol Rafinare.
Contractul intre Rompetrol si compania americana de consultanta a fost incheiat in noiembrie, anul trecut. In primul trimestru, Rompetrol Rafinare a inregistrat o crestere de 32% a cifrei de afaceri consolidate, la 664 de milioane de dolari (aprox. 500 mil. euro). Produsele rafinariei sunt distribuite in Romania, Bulgaria, Turcia, Georgia, Moldova, Ungaria, Croatia, Bosnia, Albania si Europa Occidentala. Rafinaria Petromidia (RRC) are o capitalizare de 569 mil. euro la ultimul pret de pe bursa de 0,08 RON, in scadere cu 0,1% fata de sedinta anterioara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO