Burse - Fonduri mutuale

Petru Ciurtin a mai vandut 7,2% din Albalact

21.02.2007, 19:00 27

Petru Ciurtin, principalul actionar al producatorului de lactate Albalact Alba Iulia, a vandut ieri un pachet de 7,2% din actiunile companiei, prin intermediul a doua tranzactii speciale in valoare totala de aproape 16 milioane de lei (4,72 milioane de euro) derulate pe piata RASDAQ.
Ieri a fost ultima zi in care investitorii puteau cumpara actiuni Albalact pentru a participa la majorarea de capital pe care o va realiza compania.
Transferurile s-au realizat la un pret de 2,33 lei/actiune, cu 24,6% mai mare decat pretul inregistrat la finele sedintei de tranzactionare de luni. In piata, actiunile Albalact au crescut cu 3,7%, inchizand la cotatia de 1,94 lei/actiune.
In urma tranzactiilor de ieri, Petru Ciurtin si-a redus participatia in cadrul Albalact de la 42% la circa 35%. Totusi, el continua sa controleze impreuna cu fiul sau Raul Ciurtin peste 50% din actiunile companiei.
"Tatal meu a vandut astazi (ieri - n.red.), unul din motive fiind strangerea de fonduri pentru participarea la majorarea de capital. In urma acestor tranzactii controlam in continuare pachetul majoritar de actiuni al companiei", a declarat pentru Ziarul Financiar Raul Ciurtin, presedintele Albalact.
Potrivit acestuia, cumparatorul este probabil un fond de investitii strain.
Petru Ciurtin a mai vandut in noiembrie un pachet de circa 4% din actiunile Albalact fondului de investitii Reconstruction Capital II (RC2) pentru circa 1,2 milioane de euro. El a vandut atunci la un pret de 1,08 lei/actiune.
Actiunile Albalact au crescut de la inceputul anului cu 56%, dupa ce compania a anuntat ca va realiza o majorare de capital in valoare de 10,85 milioane de lei (3,2 milioane de euro). Compania scoate la vanzare 108,5 milioane de actiuni la pretul de 0,1 lei/actiune, fiecare actionar inregistrat la data de 23 februarie putand subscrie 115 actiuni noi pentru fiecare 100 de actiuni detinute.
Sumele atrase din majorarea de capital ar urma sa fie folosite pentru finantarea investitiilor de dezvoltare ale companiei. Compania intentioneaza sa deschida in acest an un nou centru de productie si sa intre pe segmentul productiei de branzeturi.
Potrivit datelor preliminare anuntate de Albalact, compania a avut la sfarsitul anului trecut o cifra de afaceri de peste 29 de milioane de euro, in crestere cu 70% fata de 2005. Potrivit estimarilor companiei, profitul s-a majorat si el anul trecut cu 64%, pana la peste 1,3 milioane de euro.
Compania are in portofoliu marcile de lactate Albalact, Fulga si Zuzu.
Valoarea de piata a Albalact s-a majorat de peste trei ori in ultimul an. La ultimul pret de ieri, de 1,94 lei/actiune, capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 65 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO