Burse - Fonduri mutuale

Popp: Voi subscrie banii in majorarea de capital

Popp: Voi subscrie banii in majorarea de capital

Dan Ioan Popp, presedintele Impact: Va fi o operatiune in doi pasi: o vanzare urmata de o subscriere. Ca o consecinta, imi voi reduce participatia in cadrul companiei, insa situatia exacta a actionariatului va fi cunoscuta abia saptamana viitoare, dupa incheierea majorarii de capital.

21.09.2007, 17:47 21

Presedintele Impact (IMP), Dan Ioan Popp, va folosi banii incasati prin tranzactiile de ieri pentru a subscrie in majorarea de capital pe care compania o are in derulare. "Banii se vor intoarce in companie. Cu banii primiti de la investitorii straini voi subscrie in majorarea de capital", a declarat Popp pentru ZF.
El a mai spus ca aceasta tranzactie este un artificiu tehnic pentru a facilita intrarea in actionariatul companiei a unor investitori institutionali straini. "Va fi o operatiune in doi pasi: o vanzare urmata de o subscriere. Ca o consecinta, imi voi reduce participatia in cadrul companiei, insa situatia exacta a actionariatului va fi cunoscuta abia saptamana viitoare, dupa incheierea subscrierilor in cadrul majorarii de capital", a mai precizat presedintele Impact.
Presedintele Impact, care detinea anterior acestei tranzactii 30,2% din capitalul social al companiei, ar trebui sa subscrie actiuni in valoare de 22 mil. euro in cadrul majorarii de capital.
Carmen Sandulescu, directorul economic al Impact, va subscrie de asemenea banii incasati din vanzarea de actiuni in cadrul majorarii de capital. Ea a vandut actiuni de 3,14 mil. euro si trebuie sa subscrie circa 8 mil. euro in cadrul majorarii pentru cota sa de 11% din companie.
"Voi subscrie banii in majorarea de capital. Cel putin deocamdata nu intentionez sa mai vand actiuni", a declarat Sandulescu pentru ZF.
Compania si-a propus sa stranga circa 73 mil. euro prin intermediul majorarii de capital pentru a finanta proiectele pe care le are in derulare.
De asemenea, prin intermediul acestei majorari de capital, compania si-a propus sa faciliteze intrarea in actionariat a unor investitori straini.
Printre actionarii semnificativi ai Impact se numara deja doua dintre cele mai mari fonduri straine de pe Bursa de la Bucuresti, Julius Baer International Equity Fund si East Capital Balkan Fund, ambele cu peste 5% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO