Burse - Fonduri mutuale

Premieră: Romgaz, care pregăteşte emiterea de obligaţiuni, primeşte rating de la Fitch. Răzvan Popescu, CEO: Ratingul ne va permite să accesăm piaţa de capital în termeni cât mai avantajoşi

Răzvan Popescu, CEO al Romgaz

Răzvan Popescu, CEO al Romgaz

Autor: Liviu Popescu

23.05.2024, 00:07 3494

Fitch despre ratingul Romgaz: Reflectă poziţia dominantă a Romgaz pe piaţa de gaze naturale din România, potenţialul de creştere a producţiei în amonte din dezvoltarea zăcămintelor Neptun Deep şi Caragele şi politica financiară conservatoare.

Romgaz (SNG), cel mai mare producător de gaze naturale din România, a obţinut în premieră rating de investiţii de la agenţia de evaluare financiară Fitch în contextul în care pregăteşte emiterea de obligaţiuni prin care vizează finanţarea proiectului de exploatare a gazelor din perimetrul offshore Neptun Deep, cel mai mare zăcământ de acest tip descoperit în apele teritoriale ale României.

Astfel, Romgaz a primit ratingul BBB-, cu perspectivă stabilă, potrivit anunţului Fitch. Pentru investitorii care vor să ia expunere pe datorie în cel mai important proiect energetic off-shore din România, instrumen­tele de finanţare emise de Romgaz vor reprezenta singura modali­tate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24