Burse - Fonduri mutuale

Pretul cuprului si aluminiului a dublat profitul Iproeb

25.08.2006, 18:42 78

Producatorul de cabluri electrice Iproeb Bistrita a obtinut in primul semestru un profit net de 1,77 milioane de euro (6,26 milioane de lei), de aproape doua ori mai mare comparativ cu profitul net inregistrat in perioada similara a anului trecut.
Cifra de afaceri a companiei s-a majorat cu 30%, la 16,2 milioane de euro (57,4 milioane de lei). In primele sase luni ale lui 2005, Iproeb a realizat o cifra de afaceri de 12,5 milioane de euro (45,8 milioane de lei) si un profit net de 0,9 milioane de euro (3,29 milioane de lei). Cresterea profitului s-a datorat, in primul rand, politicii de aprovizionare adoptate de companie, care si-a asigurat stocurile de cupru si aluminiu necesare productiei la inceputul anului, la preturi mai reduse, si a profitat de cresterea preturilor de desfacere pentru produsele finite. Cotatiile cuprului si aluminiului au inregistrat cresteri spectaculoase de la inceputul anului, atingand niveluri record in luna mai.
"Politica de aprovizionare a societatii a avut in vedere fluctuatiile considerabile ale cotatiilor metalelor la bursele internationale, obtinand contracte de cumparare cu cantitati mari la preturi negociate sub nivelul cotatiei medii. Deoarece firma s-a aprovizionat cu materii prime pe stoc in prima perioada a anului pe fondul unor preturi mai scazute fata de momentul actual, alinierea la preturile de vanzare a produselor finite impusa de piata a dus la inregistrarea unor profituri suplimentare", se arata in raportul semestrial al companiei.
Iproeb produce cabluri electrice izolate si neizolate. Principalii actionari ai companiei sunt Electromontaj Bucuresti, cu 28,75% din actiuni, si SIF Banat-Crisana, cu peste 5% din actiuni. Pe RASDAQ, actiunile Iproeb au crescut ieri cu 10,2% dupa publicarea rezultatelor financiare, inchizand sedinta la 1,08 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a companiei se ridica la 11 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO