Burse - Fonduri mutuale

Prima tranzacţie importantă cu acţiuni Ropharma: Mihai Miron a încasat 2,5 mil. euro pentru 6,5% din companie

Prima tranzacţie importantă cu acţiuni Ropharma: Mihai Miron a încasat 2,5 mil. euro pentru 6,5% din companie

Mihai Miron

Autor: Andrei Chirileasa

28.09.2011, 00:04 896

Firmele ADD Pharmaceuticals şi Rimia Investments, controlate de omul de afaceri Mihai Miron (desen), au vândut marţi un pachet de 6,5% din acţiunile distribuitorului de medicamente Ropharma Braşov (RPH) pentru 10,9 mil. lei (circa 2,55 mil. euro), potrivit unor raportări publicate ieri pe Bursă.

Aceasta este cea mai mare tranzacţie realizată de Miron după ce a transferat acţiunile Ropharma de pe piaţa RASDAQ pe piaţa principală a BVB în urmă cu un an. Tranzacţia evaluează compania la circa 39 mil. euro.

În urma tranzacţiei, Miron mai controlează prin trei firme circa 70% din acţiunile Rophar­ma.

Cumpărătorii nu au fost anunţaţi, însă e posibil să fie vorba de fonduri de investiţii. Tranzacţiile s-au derulat prin intermediul firmei de brokeraj Carpatica Invest.

Ropharma, care ţinteşte pentru acest an o cifră de afaceri de 100 mil. euro, este a doua afacere importantă dezvoltată de Miron. La începutul anilor 2000 el a dezvoltat de la zero producătorul de medicamente Europharm Braşov, pe care l-a vândut apoi grupului britanic GlaxoSmithKline (GSK).

Miron spune însă că nu intenţionează deocamdată să vândă Ropharma, fiind în faza de expansiune. El se concentrează în ultima perioadă pe achiziţia de farmacii în zona Moldovei.

Ropharma are o reţea de 112 farmacii şi a realizat în primul semestru afaceri de 45 mil. euro şi un profit net de 1,8 mil. euro. De la începutul anului acţiunile Ropharma au scăzut cu 40%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO