Companii

Mihai Miron, acţionar al Ropharma: Pe Bursă sunt şi băieţi deştepţi care ştiu să facă profit pe scădere

Mihai Miron, acţionar al Ropharma: Pe Bursă sunt şi băieţi deştepţi care ştiu să facă profit pe scădere

Autor: Ioana David

08.08.2011, 20:14 1935

Mihai Miron,acţionar al Ropharma, companie din domeniul retailului şidistribuţiei de medicamente, spune că priveşte cu interes ceseîntâmplă pe piaţa de capital dar că nu se sperie, deşi şocul esteputernic.

"Nu suntemdirect afectaţi. Investitorii se uită la ce întâmplă pe termenlung. Este o reacţie emoţională la scăderea ratingului SUA (...)Când sunt scăderi trebuie să existe şi creşteri, iar când esteefervescenţă în piaţă sunt şi băieţi deştepţi care ştiu să facăprofit şi pe scădere, iar apoi să consolideze pe creştere", a spusMiron.

Business-ulRopharma ar putea ajunge anul acesta la o cifră de afaceri deaproximativ 100 mil. euro.

Prin Ropharma,Miron are afaceri atât în retail, unde deţine o reţea cu 109farmacii, în distribuţie, care are o pondere de sub 25% din total,dar şi în producţie. De segmentul producţiei sunt legate cele maiagresive proiecte ale antreprenorului. Deşi este un business mic denumai 2 mil. euro anul trecut, planul este ca producţia să-şidubleze vânzările. La această sumă se mai adaugă în jur de 1 mil.euro vânzările la export.

Separat deaceste proiecte, Miron deţine şi 33% dintr-un spital de 133 depaturi la Braşov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO