Burse - Fonduri mutuale

Primăria Bucureştiului rambursează obligaţiuni de 555 mil. lei. Săptămâna trecută municipalitatea s-a împrumutat de la BERD pentru a-şi plăti investitorii

Primăria Bucureştiului rambursează obligaţiuni de 555...

Autor: Liviu Popescu

05.05.2020, 10:00 217

Primăria Bucureştiului, condusă de Gabriela Firea, a rambursat suma de 555 milioane de lei, aferentă emisiunii de obligaţiuni din 2015 şi care avea scadenţa pe 4 mai 2020, către investitorii acestui plasament, printre care şi fonduri de pensii private Pilon II, potrivit unui anunţ de la bursa românească.

„Sumele de bani vor fi plătite către deţinătorii de obligaţiuni înregistraţi în registrele deţinătorilor de obligaţiuni furnizate de Depozitarul Central către Municipiul Bucureşti la data de înregistrare de 8 aprilie 2020“, se arată în anunţul publicat ieri la BVB, acolo unde PMB are listate emisiuni de obligaţiuni.

Săptămâna trecută Banca Euro­peană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a acordat un împrumut de urgenţă de 555 mil. lei (115 mil. euro) Primăriei Bucureştiului pentru plata obligaţiunilor municipale ajunse la scadenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO