Burse - Fonduri mutuale

Profitul Comelf a sarit cu 66% in S1

01.08.2007, 18:49 16

Producatorul de echipamente pentru protectia mediului Comelf Bistrita (CMF) a raportat pe primele sase luni ale acestui an afaceri de 16,12 mil. euro (53,2 mil. lei), in crestere cu 21,9% (in euro) fata de cele 13,22 mil. euro (46,8 mil. lei) inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut.
Profitul realizat in primul semestru a avut o dinamica mult mai accentuata, acesta urcand cu 66,6% fata de rezultatul din prima jumatate a anului trecut, pana la 0,75 mil. euro (2,5 mil. lei).
Reprezentantii companiei nu au putut fi contactati pentru comentarii pana la inchiderea editiei.
Reprezentantii Comelf declarau in urma cu cateva luni ca societatea are productia contractata pentru intregul an, iar sectorul in care activeaza este unul dintre cele mai dinamice la acest moment. De altfel, peste 90% din productia Comelf este destinata pietelor vest-europene.
Comelf si-a bugetat pentru acest an o cifra de afaceri in crestere cu 10% fata de anul trecut, de 32,7 mil. euro (110 mil. lei) si un profit brut mai mare cu 52%, pana la 1,8 milioane de euro (6,2 mil. lei). Pentru acest an, Comelf are prevazute investitii de circa un milion de euro.
Comelf este detinuta de grupul Uzinsider, care are o participatie de 76,6% din actiuni, restul de titluri aflandu-se in posesia unui actionariat fragmentat.
Ieri actiunile Comelf au inchis la acelasi pret din sedinta anterioara, de 7 lei/actiune. De la inceputul anului titlurile producatorului de echipamente pentru protectia mediului au adus investitorilor un randament de 280%. De altfel, numai in primele doua saptamani ale lunii iunie actiunile Comelf au sarit cu 87%. Tinand cont de ultimul pret din piata, capitalizarea bursiera a companiei depaseste 52 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO