Burse - Fonduri mutuale

Program record: Bursa din Sibiu va deschide înaintea Bucureştiului şi va închide după New York

Autor: Andrei Chirileasa

24.05.2011, 18:37 575

Consiliul de Administraţie al Bursei din Sibiu (Sibex) a aprobatîn cadrul sedinţei de luni, 23 mai 2011, prelungirea programului detranzacţionare pe piaţa reglementata de instrumente financiarederivate până la ora 23:15, potrivit unui raport al Sibex.

În urma acestei modificări, programul Bursei din Sibiu va începela 9:45, înaintea dechiderii Bursei de la Bucureşti (la ora 10:00)şi se va încheia la 23:15, după închiderea bursei de la New York(la 23:00 ora României). Până în prezent, bursa din Sibiu seînchidea la ora 19:00

Prin prelungirea programului de tranzacţionare, conducerea Sibexîşi propune să le ofere investitorilor pe piaţa futuresposibilitatea de a tranzacţiona derivatele pe indicele american DowJones Industrial Average (DJIA) în timp real. De asemenea, nouaconducere a Sibex îşi propune să ofere şi alte instrumente derivatepe baza unor acţiuni americane.

Pe de altă parte, prelungirea programului de tranzacţionare arputea crea dificultăţi firmelor de brokeraj care tranzacţionează laSibex, care vor fi nevoite să-şi cheme brokerii la lucru în douăschimburi.

"Având în vedere faptul că prelungirea programului detranzacţionare până la ora 23:15 este de natură să generezemodificări semnificative atât în programul de activitate al SIBEXcat şi în cel al Casei Romane de Compensaţie şi al intermediariloractivi pe piaţa reglementată de instrumente financiare derivateadministrata de aceasta, data de la care va intra în vigoareprogramul prelungit

de tranzacţionare va fi comunicată după asigurarea condiţiilornecesare implementarii deciziei Consiliului de Administraţiemenţionate mai sus", se arată în raportul Sibex.

Pe Bursa din Sibiu se tranzacţionează în prezent circa 20 detipuri de contracte futures, având ca activ suport acţiuniromâneşti, perechi de valute, aur şi petrol. Mai tranzacţionatesunt însă doar cinci contracte, printre care cele pe indicele DowJones, cele pe SIF Oltenia şi pe Fondul Proprietatea.

Recent şi conducerea Bursei de la Bucureşti a aprobatprelungirea cu un sfert de oră a programului de tranzacţionare, dela 16:30 la 16:45, pentru a da posibilitatea investitorilor săreacţioneze la deschiderea bursei americane (la ora 16:30).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO