Burse - Fonduri mutuale

Proprietarul Transavia pune la bătaie 5 mil. lei ca să preia integral Avicola Braşov

Autor: Adrian Cojocar

24.11.2011, 11:57 373

Ioan Popa, proprietarul grupului de companii Transavia din Alba Iulia, va derula în perioada 29 noiembrie - 20 decembrie o ofertă publice de preluare a producătorului de carne de pasăre Avicola Braşov (AVLE) în valoare de circa 5 mil. lei.

Preţul oferit de Popa pentru cumpărarea unui pachet de 25% din acţiunile Avicola Braşov este de 2,97 lei/unitate, nivel de circa trei ori mai ridicat decât ultimul preţ de pe piaţă, de 0,99 lei/unitate. Oferta va fi intermediată de casa de brokeraj BT Securities.

La preţul din ofertă compania este evaluată la 20,1 mil. lei (4,6 mil. euro).

Ioan Popa a intrat în acţionariatul companiei la începutul anului 2009, când a preluat un pachet de 72,1% din acţiunile Avicola Braşov de la salariaţii companiei şi în 2010 a încercat să delisteze compania fără să deruleze ofertă publică de preluare, aşa cum cererea legislaţia în domeniu.

Pentru a menţine compania la cota pieţei RASDAQ a fost nevoie de intervenţia arbitrului pieţei, CNVM.

Proprietarul Transavia a fost sancţionat în trecut de CNVM cu avertisment pentru faptul că nu a derulat ofertă publică de preluare în termen de trei luni de la preluarea pachetului de control. Popa a preluat pachetul de control al producătorului de carne de pasără în urmă cu aproape trei ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO