Burse - Fonduri mutuale

Prunea: In doua luni incepem operatiuni pe pietele externe

12.03.2008, 17:19 19

Broker Cluj, singura societate de brokeraj listata la Bursa de Valori, a anuntat incheierea fuziunii cu banca de investitii Broker Investment Banking din Statele Unite. Broker va demara operatiuni pe pietele externe in maximum doua luni.
"Am incheiat tranzactia de fuziune cu Broker Investment Banking, din Statele Unite, care va ramane o subunitate a Broker", a afirmat Petru Prunea, presedintele Broker Cluj. El nu a dorit sa dezvaluie valoarea tranzactiei. Potrivit acestuia, Broker Investment Banking este controlata de actionari romani cu experienta pe pietele de capital. Prunea nu a dat mai multe detalii despre firma americana.
Broker Cluj vrea sa se dezvolte ca banca de investitii, dar fara a administra depozite, asa cum prevede BNR, dar fuziunea cu Broker Investment Banking ii ofera si posibilitatea de a investi pe piata americana. Broker va demara tranzactii si pe pietele din Europa de Vest, in urma incheierii unei conventii cu Saxo Bank.
"Am incheiat conventie cu Saxo Bank pentru a avea acces la tranzactionarea pe pietele externe. In maximum doua luni vom incepe operatiunile pe pietele externe. Este vorba despre pietele dezvoltate, din Europa de Vest", a afirmat Petru Prunea. "Sper ca, in 10 ani, Broker sa aiba 20% din activitate derulata pe pietele externe", a mai precizat el.
Presedintele Broker estimeaza ca societatea va obtine un profit de aproximativ 30 mil. lei anul acesta, in scadere cu 17% fata de anul trecut, in conditiile influentei evolutiei pietelor externe. "2008 va fi un an mai slab, sub influenta pietelor externe, poate in mai - iunie piata de capital isi va reveni. Pentru investitori, profitul va fi mai mic, dar de cateva ori mai mare decat dobanda de la un depozit bancar", a declarat Prunea. Broker a raportat anul trecut un profit net de 36,08 mil. lei (10,8 mil. euro). Actiunile Broker au inchis ultima sedinta la pretul de 1,98 lei, capitalizarea companiei fiind de 101 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO