Burse - Fonduri mutuale

Război al nervilor la Argus. Administratorii legali ai societăţii nu au reuşit să intre în sediu nici cu poliţia şi executorii judecătoreşti

Război al nervilor la Argus. Administratorii legali ai...

Autor: Adrian Cojocar

10.07.2012, 17:47 2624

La finele săptămânii trecute, Dan Voiculescu şi Radu Constantin, doi dintre membrii Consilului de Administraţie al Argus Constanţa numiţi de SIF Oltenia şi înregistraţi la Registrul Comerţului, au încercat să intre în incinta producătorului de ulei, care de 9 luni este ocupată de oamenii lui Cătălin Chelu.

Cătălin Chelu nu vrea să renunţe la controlul societăţii pentru că este cel mai mare acţionar al companiei, cu o participaţie de 43% din titlurile Argus, însă SIF Oltenia, care deţine 32% din acţiuni, s-a aliat cu BCR şi cu SIF Banat-Crişana pentru a menţine controlul Consiliului de Administraţie. Aceştia din urmă se luptă în prezent să preia gestiunea companiei.

Chiar dacă au fost însoţiţi de Cabinetul Biroului Executori Judecătoreşti Asociaţi Deacu Vasile şi Gabrilescu Mihail, nici de această dată administratorii Argus nu au reuşit să treacă de agenţii de pază de la intrare şi de Cătălin Chelu împreună cu grupul său de oameni, care nu recunosc calitatea administratorilor aleşi prin Adunarea Generală a Acţionarilor şi nici a directorului general recent numit la conducerea societăţii.

Administratorii Argus au decis să rezilieze contractul cu agenţia de pază Asociaţia Detectivilor Particulari Spada Securities Guard & Escort SRL, care deşi sunt angajaţi de Argus nu permite accesul în societate a conducerii societăţii.

În ziua următoare întreg consiliul de administraţie al Argus şi directorul general s-au îndreptat din nou la sediul societăţii însă şi de această dată le-a fost interzis accesul în incinta societăţii în ciuda faptului că au apelat serviciul de urgenţă, 112, şi la faţa locului s-a prezentat un echipaj de poliţie.

Nici echipajul de poliţie nu a convins însă agenţii de pază de la intrare să permită accesul în sediul Argus a conducerii companiei.

Reprezentanţii SIF Oltenia spun că în instanţele judecătoreşti şi pe hârtie controlează de drept producătorul de ulei, dar "pe teren" aceştia continuă să se "lovească" de oamenii lui Cătălin Chelu, care de nouă luni ocupă, spun ei, abuziv societatea şi nu le permit să-şi intre în atribuţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24