Burse - Fonduri mutuale

Remarul 16 Februarie si-a dublat afacerile si profitul

04.05.2007, 19:15 21

Remarul 16 Februarie (ReFE), companie specializata in reparatia materialului rulant, a inregistrat anul trecut un profit de 2,8 milioane de euro (9,9 milioane de lei), aproape dublu fata de cele 1,5 milioane de euro realizate in 2005, conform datelor preliminate de companie.
Dinamica accentuata a profitului a venit pe fondul unor afaceri totale de 24,7 mil. euro (87 mil. lei), in urcare de la 14 mil euro cat reprezentau in 2005.
"Cresterea rapida a rezultatelor se datoreaza unui trend general ascendent al economiei romanesti. Meritul managementului companiei este acela de a fi redus cheltuielile materiale si cu personalul", a declarat pentru Ziarul Financiar Emil Sabo, presedintele Remarul 16 Februarie Cluj.
Remarul se ocupa cu reparatia oricarui tip de material rulant, vagoane si locomotive, printre cei mai importanti clienti ai sai numarandu-se Compania Caile Ferate Romane (CFR) Calatori, CFR Marfa, dar si combinatul siderurgic Mittal Steel Galati.
"Combinatul are un impresionant parc de locomotive care necesita mentenanta si reparatii. Mittal Steel a platit catre Remarul in 2006 o suma mai mare pentru servicii fata de suma achitata de CFR Marfa", sustine Sabo.
El a mai adaugat ca 80% din cifra de afaceri a companiei se realizeaza datorita clientilor din Romania.
Compania clujeana a achizitionat la sfarsitul anului trecut producatorul de piese turnate din otel Metalurgica Aiud in schimbul a 3 milioane de euro, preluand-o din situatia de reorganizare financiara. Remarul isi propune sa rentabilizeze afacerea de la Metalurgica, iar pentru 2007 Adunarea Generala a aprobat investitii de un milion de euro.
"Pentru anul 2007, grupul care are acum doua puncte de lucru (Remarul Cluj si Remarul Metalurgica) isi propune inghetarea rezultatelor financiare. Investitiile importante care se vor derula in urmatorii ani in ambele centre de lucru le va face competitive cu celelalte companii din Uniunea Europeana", mai spune presedintele Remarul 16 Februarie.
Compania este detinuta de Monica Baiculescu, cu o participatie de 32,8%, compania Transferoviar cu 23% din actiuni. Societatea de brokeraj Interdealer Capital Invest detine 8% din actiunile Remarul, conform lui Sabo.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO