Burse - Fonduri mutuale

Remarul "16 Februarie" repara locomotive in Grecia

13.07.2006, 13:05 27

Remarul "16 Februarie", companie din Cluj specializata in productia si repararea mijloacelor de transport pe calea ferata, a anuntat ca va furniza servicii catre operatorul elen de cai ferate, Caile Ferate Elene, si catre o serie de societati comerciale din Polonia. Compania nu a dat publicitatii valoarea contractelor estimate.
Compania clujeana repara anual peste 100 de locomotive, principalii beneficiari fiind Societatea Nationala de Transport Feroviar Calatori si Marfa, Compania Nationala CFR si Societatea Feroviara de Turism CFR. Din 1999, compania Remarul a reluat executarea de reparatii la locomotivele cu abur pentru clienti din Germania sau Austria.
Compania estimeaza pentru acest an cresterea cifrei de afaceri cu 10%, fata de 12 milioane de euro in 2005. "Estimam ca vom pastra aceasta crestere si in 2006", a declarat Vasile Muresan, directorul general al Remarul "16 Februarie".
Compania clujeana are deja parteneri de afaceri din Ungaria, Austria sau chiar companii din Germania. "Piata profitabila in acest moment ramane totusi piata interna", a adaugat Vasile Muresan.
El spune ca investitiile din acest an se vor ridica la peste un milion de euro si vor viza alinierea companiei la toate cerintele de mediu, dar si amenajarea de hale si birouri si asimilarea lucrarilor noi de modernizare la materialul rulant al intreprinderii.
"Planurile noastre de dezvoltare se axeaza in continuare pe largirea gamei de servicii legate de reparare materialului rulant, producerea de piese de schimb, sau confectii metalice", a mai precizat Vasile Muresan.
In iulie 2000, societatea este privatizata integral, prin cumpararea de catre asociatia salariatilor a pachetului de 70% din actiuni, celelalte fiind detinute de catre SIF Banat-Crisana (14%) si actionari PPM (16%). In 2005 actiunile SIF au fost preluate de catre compania Transferoviar Grup din Cluj. In prezent Remarul "16 Februarie" are 850 de angajati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO