Burse - Fonduri mutuale

Roibu a mai câştigat un mandat la Oltchim şi SIF5 a prins un loc în conducere

Autor: Adrian Cojocar

28.09.2010, 18:12 38

Acţionarii celui mai mare combinat chimic OltchimRâmnicu-Vâlcea, au respins propunerea venită din partea grupuluiPCC de al face răspunzător pe Constantin Roibu, care conducecompania de 20 de ani, pentru situaţia societăţii, Roibu fiindreales în funcţia de administrator.

O surpriză a fost cea a câştigării unui loc în Consiliul deAdministraţie a reprezentantului SIF Oltenia (SIF5), respectivMihaella Deniza Dragoescu, care este consilier pe probleme deplasamente financiare şi tranzacţii pe piaţa de capital lasocietatea de investiţii financiare.

Adam Woijciech Lamentowicz - manager proiecte de dezvoltare incadrul grupului german PCC, a pierdut însă locul în CA, încondiţiile în care firma nemţească este principalul acţionarminoritar al firmei, cu o deţinere de 12,87%.

Ministerul Economiei, care controlează Oltchim, a aprobatalături de ceilalţi acţionari contractarea împrumuturilor de 100mil. euro necesare finalizării lucrărilor de repornire apetrochimiei Arpechim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO