Burse - Fonduri mutuale

România ar putea promova în liga pieţelor emergente abia în 2016

România ar putea promova în liga pieţelor emergente...

Autor: Roxana Pricop

08.01.2014, 21:35 954

Bursa de la Bucureşti, clasificată drept piaţă de frontieră, poate spera la un upgrade în liga pieţelor emergente, alături de Polonia, Brazilia şi China, cel mai devreme în anul 2016. Până atunci trebuie să se alinize standardelor internaţionale şi să atragă noi listări mari.

Pe pieţele emergente investesc fonduri cu active de 1.400 de miliarde de dolari, de o sută de ori mai mari decât activele celor prezente pe pieţele de frontieră. O promovare ar putea aduce pe piaţa locală capitaluri de peste un miliard de euro.

„Suntem la curent cu evenimentele care au avut loc anul trecut pe bursa de la Bucureşti. Este bine că s-au listat Romgaz şi Nuclearelectrica. Însă în momentul de faţă din partea MSCI nu există nicio propunere pentru a pune România pe lista scurtă în vederea promovării la categoria de pieţe emergente în iunie 2014“, a declarat pentru ZF Sebastien Lieblich, director executiv la compania americană MSCI, cel mai mare furnizor de indici bursieri din lume.

„Am putea intra pe lista de monitorizare a MSCI în iunie 2015, astfel că nu vom putea fi recalificaţi mai devreme de iunie 2016“, a spus Ludwik Sobolewski, directorul executiv al Bursei de Valori Bucureşti.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO