Burse - Fonduri mutuale

Şeful BVB: Trebuie să eliminăm o serie de restricţii investiţionale absurde şi cred că Pilonul II nu oferă soluţii pentru toate particularităţile existente în cadrul populaţiei

Şeful BVB: Trebuie să eliminăm o serie de restricţii...

Autor: Alex Ciutacu

26.10.2018, 13:10 1017

Adrian Tănase, directorul general al Bursei de Valori de la Bucureşti (BVB), consideră că trebuie reîncepută discuţia cu privire la o serie de restricţii investiţionale care sunt aplicate administratorilor de fonduri de pensii Pilon II în investiţiile pe piaţa de capital.

Mai mult, şeful bursei susţine că actualul model de funcţionare a sistemului nu acoperă toate segmentele de populaţie cu particularităţile acestora.

 „Aş vrea să ating un subiect, cred că încă sunt multe lucruri de schimbat în cadrul de reglementare al fondurilor de pensii obligatorii. Este normal să nu fi avut o soluţie perfectă încă de la început, dar va trebui să discutăm despre acest lucru şi ce trebuie investit în Pilonul II de pensii ca şi cadru investiţional. Acest cadru are câteva restricţii absurde şi cred că pilonul II de epnsii nu oferă soluţii pentru toate particularităţile existente în cadrul populaţiei şi mă refer la faptul că Pilonull II trebuie să ofere soluţii atât pentru cei foarte tineri cât şi pentru cei care se apropie de vârsta de pensionare. Nu s-a întâmplat. Pilonul 2 este dominat de pensii de risc mediu”, a declarat Tănase în cadrul evenimentului de lansare a studiului „Sistemul Ideal de Pensii” realizat de CFA Institute şi Mercer.

Administratorii de fonduri de pensii Pilon II trebuie să se adapteze şi altor restricţii, precum interdicţia de a investi în real-estate. „ Şi alte restricţii investiţionale, precum faptul că Pilonul II nu poate investi în real-estate. Este o întreagă listă legat de ce trebuie modigicat în sistemele de pensii şi sperca în scurt timp să putem rezolva multe dintre aceste restricţii pe care Pilonul II le-a ridicat investiţonal”

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO