Burse - Fonduri mutuale

Şeful Electroargeş i-a vândut lui Chelu 4,2% din companie

Autor: Adrian Cojocar

16.03.2011, 23:42 107

Ion Gavrilă, directorul general al firmei Electroargeş Curtea deArgeş (ELGS), a vândut marţi pe Bursă un pachet de 1,2 milioane detitluri ale producătorului de electrocasnice, reprezentând 4,2% dincapital, participaţie pe care a încasat 1,14 milioane lei (272.000de euro).

Cumpărătorii pachetului scos la vânzare de Gavrilă au fostfirmele Scop Line din Galaţi şi Goras Consulting, despre careexistă informaţii că ar fi controlate de omul de afaceri CătălinChelu şi care a achiziţionat 0,95 mil. de titluri reprezentând 3,3%din acţiuni.

La finele anului trecut Chelu a preluat un pachet de control laElectroargeş, respectiv de circa 35% din acţiuni, prin intermediulaltor două firme din Galaţi, respectiv Portavon Galaţi şi MatteraCom Galaţi.

Tranzacţiile de săptămâna acesta s-au derulat la un preţ decirca 0,95 lei/acţiune, cu 29% sub cel plătit de Chelu în lunanoiembrie pe pachetul de 35% din acţiuni. CNVM l-a obligatsăptămâna trecută pe omul de afaceri din Galaţi să lanseze ofertăpublică de preluare la Electroargeş. După ce a cumpăratElectroargeş, Chelu a fost arestat în cazul mitei de la Ministerulde Interne.

"Am vândut o parte din acţiuni pentru că aveam nevoie pentru oaltă investiţie. Consiliul de Administraţie al Electroargeş a fostschimbat încă din noiembrie anul trecut. În ceea ce priveştedirectorii executivi, nu a fost făcută nicio modificare şi nici nuvăd motive având în vedere că rezultatele noastre sunt bune", adeclarat Ion Gavrilă. El mai deţine 8,7% din companie.

Conducerea Electroargeş a anunţat iniţial ieri pe Bursă că vapropune repartizarea a 3,4 mil. lei din profitul obţinut anultrecut pentru dividende, însă după trei ore a trimis un nou raportBursei spunând că nu va mai acorda dividende în acest an.

Ca urmare, titlurile Electroargeş au picat după revenirea latranzacţionare cu 15% pe Bursă, până la un nivel de 0,81lei/unitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO