Burse - Fonduri mutuale

Şeful Lactag: Retailerii ne sufocă, practică marje foarte mari de profit, incluzând în preţul de la raft taxe care pot ajunge de la 5% la 45% din vânzările producătorului

Şeful Lactag: Retailerii ne sufocă, practică marje...

Autor: Radu Bostan

10.06.2015, 00:07 1852
Producătorul de lactate şi carne Lactag Costeşti (simbol bursier LACT), cu afaceri de 71 mil. lei în 2014, doreşte să strângă până la 5 mil. euro (22 mil. lei) printr-o ofertă publică pe bursă, resursele urmând să susţină planurile de dezvoltare.

Una dintre componente este extinderea reţelei de magazine proprii, cu scopul de a contrabalansa forţa marilor retaileri, care dictează regulile jocului pe piaţa alimentară prin preţul la raft. „Antreprenorii români ar trebui să aibă o strategie în relaţia cu autorităţile, în negocierea cu retailerii moderni care în momentul de faţă ne sufocă. Ar trebui să urmărească un interes comun, acela de a ne desfăşura şi de a avea acces în condiţii normale la piaţă“, a spus Adriean Asan-Mic, directorul general şi unul dintre proprietarii Lactag, la emisiunea ZF Live.

Compania, care s-a transferat pe piaţa AeRO, vrea să-şi dez­volte reţeaua de magazine proprii de la 35 la 80 de unităţi până la sfârşitul lui 2016 şi să crească cifra de afaceri la peste 170 mil. lei în acelaşi an.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO