Burse - Fonduri mutuale

Severnav se împrumută cu 9,4 milioane de euro de la Eximbank pentru construcţia de nave

20.10.2010, 23:36 46

Constructorul de nave Servernav Drobeta-Turnu-Severin (SEVE),parte a grupul IRS controlat de omul de afaceri Cristian Burci, aconvocat acţionarii în vederea aprobării unor credite în valoare de9,4 milioane de euro de la Eximbank sub forma unui plafonmultiprodus pe doi ani.

Împrumutul este destinat finanţării construcţiei unor noi nave.Acţionarii vor mai decide şi garantarea creditelor atrase de labancă cu active din patrimoniu, respectiv mai multe hectare deteren deţinute de societate, situate în Drobeta Turnu-Severin,precum şi cu o scrisoare de garanţie în numele şi contul statuluiemisă de Eximbank care nu depăşeşte 80% din valoarea creditului.Fondul Proprietatea, la care statul deţine un pachet de control,are o participaţie de 39,1% din companie, în timp ce grupulInternational Railway Services deţine 29% din acţiuni. FirmaInvestment Group din Bucureşti are o participaţie de 21,3% dincompanie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO