Burse - Fonduri mutuale

SIF Transilvania a castigat prima runda in fata Cocor

04.07.2007, 17:27 11

Tribunalul Brasov a dat ieri castig de cauza SIF Transilvania in procesul in care societatea Cocor, care detine magazinul cu acelasi nume din Bucuresti, solicita anularea majorarii de capital aprobata de actionarii SIF Transilvania in luna aprilie, conform presedintelui SIF Transilvania, Mihai Fercala.
Litigiile din justitie dintre Cocor si SIF Transilvania sunt insa departe de a se fi incheiat.
Majorarea de capital de la SIF Transilvania a fost atacata in justitie in cadrul altui proces, asupra caruia judecatorii nu s-au pronuntat inca. Daniel Stoica, unul dintre actionarii Cocor si presedinte al societatii Cocor Turism, a depus la Tribunalul Brasov, in nume propriu, o cerere de anulare a hotararilor Adunarii Generale a Actionarilor, conform site-ului Ministerului Justitiei. Primul termen urmeaza sa fie in luna octombrie, conform aceleiasi surse. Daniel Stoica nu a putut fi contactat ieri pentru a comenta actiunea in justitie.
Presedintele SIF Transilvania spune ca nu stia de acest proces. "Pana acum nu am primit nicio citatie si nu stiu nimic despre acest proces, pentru ca altfel am fi anuntat la Bursa. Cred ca e tardiva contestarea pentru ca probabil nu a fost depusa in termen", a spus Fercala.
Conflictul din justitie dintre SIF Transilvania si Cocor mai cuprinde si un proces legat de o fuziune derulata de societatea Cocor Turism, la care Cocor este actionar majoritar, iar SIF Transilvania detine circa 30% din actiuni.
Consiliul de Administratie al Cocor a hotarat ieri sa atace cu apel hotararea instantei, conform presedintelul companiei, Dan Barbulescu.
Judecatorii intra in vacanta pana pe 1 septembrie, astfel ca SIF Transilvania va avea timp sa inregistreze majorarea de capital, chiar daca Cocor va ataca decizia tribunalului. "Nu exista nicio motivatie pentru care CNVM si Depozitarul Central sa nu inregistreze actiunile in conturile investitorilor", spune presedintele SIF Transilvania.
Cocor obtinuse sapamana trecuta la Tribunalul Brasov suspendarea derularii majorarii de capital de la SIF Transilvania, insa SIF Transilvania a atacat decizia la instanta superioara si a obtinut suspendarea acesteia.
Actiunile SIF Transilvania au fost suspendate ieri de la tranzactionare la Bursa de Valori spre finalul zilei pentru ca investitorii sa fie informati asupra deciziei judecatorilor. Inainte de suspendare actiunile se tranzactionau la 2,85 lei/actiune, in crestere cu 0,7% fata de ziua precedenta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24