Burse - Fonduri mutuale

Subscrierile la STK Emergent au depasit nivelul minim de 10%

05.03.2008, 18:14 12

Oferta Publica Initiala (IPO) a fondului inchis de investitii STK Emergent a fost subscrisa in proportie de 14% in primele doua saptamani, societatea de administrare, STK Financial, participand cu un milion de lei la oferta.
Pentru a se incheia cu succes, oferta in valoare de aproximativ 50 mil. lei (13,4 mil. euro) trebuie sa fie subscrisa in proportie de minim 10%.
"Valoarea totala a subscrierilor se ridica in prezent la 7 milioane de lei, realizate in cea mai mare parte de investitori individuali. Tinand cont ca oferta ia sfarsit pe 10 martie, ne asteptam la un volum mare de subscrieri in ultimele zile", a declarat Nicolae Pascu, presedintele societatii de administrare STK Financial.
Ieri au fost subscrise aproape 10% din actiunile scoase la vanzare, dupa ce in primele doua saptamani de derulare a ofertei fusesera subscrise circa 4,6% din titluri. Oferta se incheie luni, 10 martie.
Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat la sfarsitul saptamanii trecute un amendament la prospectul de emisiune al fondului inchis STK Emergent, prin care investitorii pot face subscrieri si in unitatile teritoriale al BRD Societe Generale, ale societatilor de brokeraj Carpatica Invest si Interdealer Capital Invest. STK va plati un comision cuprins intre 1% si 3% din sumele subscrise prin intermediul celor trei retele. STK Emergent este primul fond inchis de investitii care deruleaza o oferta publica initiala de titluri, listand pe Bursa aproximativ 25% din actiuni. Pretul unei actiuni este de 281 de lei.
Oferta producatorului de contoare Contor Group Arad a fost subscrisa in proportie de 15% in primele trei zile, valoarea subscrierilor fiind la sfarsitul zilei de ieri de 1,78 mil. lei. Compania si-a propus sa atraga de pe Bursa 11,78 mil. lei (circa 3,15 mil. euro), insa prospectul de oferta nu specifica un nivel minim al subscrierilor pentru inchiderea cu succes.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO