Burse - Fonduri mutuale

Summitul Administratorilor de Fonduri, ediţia a IV-a. Steven Steyaert, NN IP: Cel mai greu este să explici peisajul actual clienţilor conservatori, care credeau că bondurile reprezintă partea sigură a portofoliului lor

Steven Steyaert, NN IP: Nu prezic că randamentele bondurilor vor scădea imediat, nu aşa sunt poziţionate momentan fondurile.

Steven Steyaert, NN IP: Nu prezic că randamentele bondurilor vor scădea imediat, nu aşa sunt poziţionate momentan fondurile.

Autor: Eduard Ivanovici

10.10.2022, 07:21 290

♦ Investitorii au beneficiat de performanţe „artificiale“ în anii anteriori, explică reprezentantul NN.

În noua realitate economică, în care criza energetică, contextul geopolitic şi deciziile băncilor centrale continuă să fie intens dezbătute în cercurile investiţionale, nu toţi investitorii sunt conştienţi de faptul că obligaţiunile – considerate până recent cea mai solidă porţiune dintr-un portofoliu – au potenţialul de a genera randamente negative, spune Steven Steyaert, client portfolio manager – Multi Asset, NN Investment Partners.

„Cea mai mare problemă este că, în ceea ce priveşte profilurile conservatoare de risc din rândul investitorilor, este mult mai com­plicat de explicat starea pieţei prin comparaţie cu profilurile dinamice de risc. Investitorii dinamici sunt obişnuiţi cu volatilitatea, nu o agreează, ci sunt conştienţi că se pot confrunta cu ea. Pentru clienţii mai defensivi, volatilitatea este complet nouă. Credeau că segmentul de bonduri reprezintă partea sigură a portofoliului lor“, explică repre­zentantul NN, invitat la Summitul Administratorilor de Fonduri ediţia din 2022.

La summitul organizat de Asociaţia Administratorilor de Fonduri (AAF) au participat reprezentanţi ai celor mai mari bănci din România şi directori din partea unor administratori de calibru, atât parte a grupurilor bancare, cât şi independenţi din afara ţării.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO