Burse - Fonduri mutuale

Textila Oltul renunta sa angajeze chinezi

17.10.2006, 13:37 23

Producatorul de tesaturi din bumbac antialergice Textila Oltul din Sfantu Gheorghe estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 7 milioane de euro, in scadere cu 8% fata de anul precedent.
In schimb, profitul companiei inregistra o crestere de 20% in primele noua luni ale anului, ajungand la 50.000 de euro, potrivit propriilor estimari.
Compania, care avea in plan angajarea a 100 de lucratoare din China, a decis sa apeleze la forta de munca locala.
"Momentan, din China nu vom angaja oameni. Pe plan local, adica din Sfantu Gheorghe, dorim sa angajam 100 de persoane pentru atelierul de croitorie", a declarat Valter Stefan, director economic in cadrul Textila Oltul. El nu a oferit alte detalii legate de aceasta decizie.
Textila Oltul produce in proportie de 95% pentru export (Belgia si Franta in principal), productia lunara a companiei fiind de peste 1 milion de metri patrati de tesatura finita.
"Inainte de privatizarea companiei, pondererea era de 40% din productie pentru export si 60% pentru piata interna", a declarat Valter Stefan, director economic in cadrul Textila Oltul.
Fabrica Textila Oltul a fost privatizata in 1999, actionarul majoritar fiind firma belgiana Drapantex, care detine 52% din actiunile companiei, SIF Moldova detinand un pachet de 32% din actiuni.
Compania va lansa in perioada imediat urmatoare o gama noua de produse cu tratament Aloe Vera si Lavanda.
Textila Oltul are 1.300 angajati, planurile anuntate de oficiali vizand angajarea a inca 100 de persoane pe plan local in urmatoarea perioada. Societatea a demarat, incepand cu anul 2001, un program de investitii pentru retehnologizare si modernizare. Pana la sfarsitul anului 2004 fusesera investiti 4 milioane de euro.
Textila Oltul este o companie care deruleaza activitati integrate in domeniul bumbacului. Compania cuprinde sectii precum filatura, tesatorie, finisaj si croitorie.
Actiunile firmei se tranzactioneaza pe RASDAQ, la ultima tranzactie pretul fiind de 25.000 lei/actiune, ceea ce inseamna o capitalizare bursiera de 2,2 milioane de lei (630.000 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO