Burse - Fonduri mutuale

Tibor Tincau a ajuns la 80% din Sinteza Oradea

19.09.2006, 19:00 234

Timisoara Plaza Center a anuntat ieri ca si-a majorat participatia la capitalul social al Sinteza Oradea la 79,96%, in urma inchiderii ofertei de preluare publica prin care a cumparat 6,34% din capitalul fabricantului de produse chimice, pentru care a platit 3 milioane de lei. Compania este controlata de omul de afaceri Tibor Tincau.
In urma inchiderii ofertei de preluare, Timisoara Plaza Center detine 48,71% din titlurile Sinteza si controleaza, impreuna cu firma Trans World Trading si Tibor Tincau, cu care a actionat concertat pentru preluarea Sinteza, aproape 80% din capitalul social al fabricantului de produse chimice.
Oferta de preluare publica s-a desfasurat la BVB in perioada 22 august -11 septembrie si a fost intermediata de Societatea de Servicii de Investitii Financiare Orizont Vest Oradea.
Tibor Tincau si-a asigurat astfel o majoritate confortabila la Sinteza dupa ce s-a luptat pe Bursa cu Gabriel Carlig, patronul Jolidon, pentru controlul Sinteza.
Timisoara Plaza Center a fost obligata sa deruleze oferta publica de preluare dupa ce a ajuns la o participatie de peste 33% din actiunile Sinteza, prag peste care legea impune o astfel de operatiune. Capitalul social al Sinteza se ridica la 9,91 de milioane lei, principalii actionari ai firmei inainte de oferta fiind Timisoara Plaza Center - 42,37% din capital, Tibor Tincau - 28,13% si Trans World Trading - 3,12%.
Timisoara Plaza Center are un capital social de 20.000 de lei, controlat in proportie de 95% de catre firma Trans World Trading.
Sinteza a inregistrat, in primul semestru, o cifra de afaceri de 8,4 milioane de lei, in crestere cu 13,7%, si un profit de 2,6 milioane de lei.
Compania produce vopsele, farmaceutice, halogenuri, insecticide, aditivi pentru uleiuri minerale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO