Burse - Fonduri mutuale

Transferuri cu 4,8% din Albalact

08.05.2007, 18:37 7

Actiunile producatorului din industria lactatelor Albalact Alba-Iulia au facut ieri obiectul unor tranzactii importante, in valoare de 4,93 mil. euro (16,5 mil. lei), prin care s-a tranferat un pachet de actiuni reprezentand circa 4,8% din capitalul social.
Vanzatorul a fost cel mai probabil fondul de investitii RC2, inregistrat in Cipru, care detinea inainte de aceste tranzactii circa 16,4% din actiuni. Petru Ciurtin a negat ca el sau tatal sau, cu care detine impreuna circa 48,6% din companie, ar fi luat parte la transferurile de ieri cu titluri Albalact.
Actionarii companiei au convenit in Adunarea Generala de la inceputul acestui an ca dupa ce majorarea de capital va fi inregistrata sa fie convocata o noua adunare in care sa se discute distribuirea de actiuni gratuite in contul rezervelor constituite din profitul pe ultimii doi ani, potrivit lui Ciurtin.
"Va mai dura putin, noua majorare urmand sa aiba loc prin luna iunie si urmeaza sa fie distribuite actionarilor circa 86 milioane de actiuni prin incorporarea rezervelor pe ultimii doi ani", a precizat Petru Ciurtin.
Capitalul social al Albalact a fost majorat in februarie la 5,8 mil. euro (19,4 mil. lei) si este constituit din circa 194,3 mil. actiuni. Compania este controlata de familia Ciurtin, prin Raul Petru Ciurtin , care detine 32,6% din actiuni, si Petru Ciurtin, cu un pachet de 16%. Actiunile Albalact au urcat ieri cu 6,6%, la pretul de inchidere de 1,79 lei/actiune, capitalizarea companiei este de 104,7 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO