Burse - Fonduri mutuale

Turbomecanica a înregistrat afaceri şi pierderi mai mici în S1

Turbomecanica a înregistrat afaceri şi pierderi mai mici în S1

Foto Adrian Stoicoviciu

Autor: Adrian Cojocar

01.08.2011, 00:00 116

Producătorul de motoare pentru industria aeronauticăTurbomecanica Bucureşti (TBM) a încheiat primele şase luni dinacest an cu o pierdere de 6,7 mil. lei (1,6 mil. euro), mai mică cu30% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. În primultrimestru compania a raportat un rezultat negativ de 2,2 mil. lei(circa 512.000 de euro). Afacerile Turbomecanica au coborât cu 15%în primul semestru şi s-au cifrat la 21,5 mil. lei (5,1 mil.euro).

Reparaţiile curente de motoare, repere şi piese au contribuit cucirca jumătate la afacerile companiei, iar vânzările de repere şipiesele de tipul Unison s-au cifrat la 5,1 mil. lei. Producătorulde motoare şi-a majorat pierderile din exploatare de circa şaseori, la 6,2 mil. lei, rezultatul companiei fiind tras în jos şi depierderile din activitatea financiară.

Reprezentanţii Turbomecanica spun că rezultatele companiei aufost influenţate de contextul negativ de pe piaţa aeronautică atâtla nivel intern, cât şi extern. Directorul general al companieiRadu Viehmann deţine 25,9% din acţiunile Turbomecanica, un altacţionar important fiind Maria Ciorapciu, cu o participaţie de15,2% din companie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO