Burse - Fonduri mutuale

Turbomecanica nu şi-a revenit din pierderi

Autor: Adrian Cojocar

02.05.2011, 23:31 186

Producătorul de motoare pentru industria aeronauticăTurbomecanica Bucureşti (TBM) a încheiat primele trei luni dinacest an cu o pierdere de 2,2 mil. lei (circa 512.000 de euro), maimică cu 61% faţă de acelaşi interval din 2010. Afacerile companieis-au menţinut la un nivel relativ constant, de 10,6 mil. lei (2,5mil. euro).

Reducerea pierderilor companiei au venit pe fondul creşteriisemnificative a veniturilor financiare, cel mai probabil ca urmarea evoluţiei de curs favorabile, în condiţiile în care dinactivitatea de bază producătorul de motoare şi-a majoratpierderile, la circa 3,8 mil. lei (0,9 mil. euro).

Reprezentanţii Turbomenica spun că rezultatele din primultrimestru au fost influenţate negativ de faptul că industriaaeronautică, se află în continuare în recesiune. Turbomecanica s-amenţinut pe pierdere în ultimii trei ani şi a cumulat un rezultatnegativ de 49,4 mil. lei (12,3 mil. euro) în această perioadă.


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO