Burse - Fonduri mutuale

Turbomecanica pierde 4% pe bursă

06.03.2012, 13:34 327

Acţiunile producătorului de componente pentru industria aero­nau­tică Turbomecanica Bucureşti (TBM) înregistrau astăzi pe bursa de la Bucureşti o scădere de 4%, până la 0,048 lei/titlu.

Firma se află de mai mulţi ani pe pierdere, anul trecut rezultatul negativ dublându-se şi ajungând la 19,4 mil. lei, în timp ce afacerile Turbomecanica au coborât cu 12,5%, la 46,5 mil. lei.

Incendiu de amploare la fabrica Turbomecanica

Din cauza pierderilor compania a acumulat datorii care totalizau la 31 decembrie 2011 la 90 mil. lei.

În toamna anului trecut acţionarii Turbomecanica au aprobat planul de recon­figurare a flu­xurilor de producţie şi relo­carea fa­bri­cii în localitatea Dra­gomireşti-Vale, urmând ca terenul pe care este situată în prezent fabrica să fie scos la vânzare la un preţ minim de 50 mil. lei (11,5 mil. euro) plus TVA.

Terenul cu suprafaţa de 3,4 hec­tare este situat în cartierul Militari din vestul Bucureştiului, într-o zonă unde au fost construite în ultimii ani mai multe proiecte rezidenţiale, comer­ciale şi de birouri.

Turbomecanica era până în 2007 una dintre cele mai profitabile companii de la bursă, însă în ultimii ani, pe fondul pierderilor, foarte puţini investitori au mai mizat pe acţiunile companiei, acestea fiind foarte puţin tranzacţionate în prezent.

Principalii acţionari ai Turbomecanica sunt Radu Viehmann, actualul preşedinte şi director general al companiei, care deţine 25,9% din acţiuni şi Dana Maria Ciorapciu, cu 15,2% din titluri, care a moştenit participaţia în urma decesului fostului director general al societăţii, Ioan Ciorapciu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO