Burse - Fonduri mutuale

Un director al SIF Muntenia a câştigat 1.500 de euro într-o lună din speculaţii pe Bursă

Un director al SIF Muntenia a câştigat 1.500 de euro într-o lună din speculaţii pe Bursă

Autor: Adrian Cojocar

14.03.2011, 11:41 166

Florin Dănuţ Buzatu, unul dintre directoriiexecutivi ai Muntenia Invest, firma careadministrează activele SIF Muntenia (SIF4), avândut la finele săptămânii trecute un pachet de 100.000 de titluriale SIF Muntenia pe care a încasat 71.150 de lei (17.000 de euro).El cumpărase respectivul pachet în urmă cu o lună de zile la unpreţ cu circa 9% mai redus, astfel că din diferenţele de preţ laachiziţie şi vânzare a câştigat circa 6.140 de lei (1.470 de euro)în decurs de o lună.

Tranzacţiile s-au derulat prin firma de intermediereBroker Cluj (BRK).

Acţiunile SIF Muntenia s-au apreciat destul deputernic luna aceasta după ce conducerea societăţii a propus undividend brut de 0,05 lei, în creştere cu 25% faţă de anulprecedent ce corespunde unei rate de distribuire de asemenea încreştere.

Randamentul din dividende pentruacţiunile SIF Muntenia este unul dintre cele maimari de pe Bursă, respectiv de aproape 7% raportatla preţul acţiunilor de astăzi, de 0,7145 lei.

Cu toate acestea, de regulă, după trecerea datei deînregistrare, acţiunile se corectează pentru că de la dataex-dividend acţionarii nu mai încasează dividendele aferente anuluicurent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO